Örebro Katthem

På rymmen!

Kategori: Allmänt

Tjoho, Puff här.

 

 

Jag tänkte berätta lite om min dag idag bara.

 

Jo det var så här va, att idag var det sånt där "Öppet Hus" som tvåbeningarna säger. Då kommer det en massa konstiga tvåbeningar i olika storlekar som vi inte känner, som tittar på oss, leker med oss, och säger "Ååååh, vad söööt" hela tiden. Ibland får vi godis också. Jag vet inte riktigt vad de vill, men det är ju ganska kul med all uppmärksamhet..

 

Hur som helst så började de okända tvåbeningarna försvinna, och då blev det ju lugnt och skönt igen. Lugnt ja... vilken katt vill ha lugn och ro egentligen?! Inte den ökända Puffen i alla fall! Nej jag har bättre saker för mig, som att retas med Rackartuss, bli jagad av faster Bonita - ja det där vanliga ni vet. Jag tänkte att det nog var dags att gå in och skrämma slag på Safir (det är ju så roligt, hon hoppar högt varje gång!) men hon var inte hemma. Medans jag väntade på henne så satt jag och pillade på nån vit utstickande grej under hennes fönster, och hoppsan! Fönstret åkte upp!! Smarta jag!

 

Spääännandeee...! Nog för att jag brukar få skäll när jag retar Rackartuss eller skrämmer Safir, men DET HÄR har ingen sagt nåt om! En liten upptäcktsfärd i det där stoooora rummet kunde väl inte skada? Vi får ju vara i alla andra rum, så varför inte detta?

 

Det var mjukt och skönt om fötterna att gå i det där gröna, bättre än trasmattorna. Det var jättemånga olika dofter i det här enorma rummet, och de där brummande varelserna for förbi lite närmre än vanligt. En bit bort stod "Buske" - likadan som finns utanför ett fönster där inne i allrummet. Pinnar och andra konstiga pinaler petade mig i ansiktet och stack mig i tassarna när jag gick in i Buske, men äsch, man är väl inte kinkig heller ;) Jag gick runt ett hörn, i andra änden av Buske, och där innanför nätfönstret stod ju brorsan på en hylla! Häääftiiigt! Jag var alltså på utsidan av inomhus!

 

Jag spanade in genom nätet i det öppna fönstret, men då började tvåbeningarna peka på mig, så jag gick in bakom Buske igen. Sen kom någon ut och ville prata med mig, men det ville inte jag så jag gick runt hörnet igen, tillbaka till första sidan av utomhus. Hon följde efter, så jaja jag kunde väl prata en stund då. Men då tittade hon jättekonstigt på mig, kallade mig skitunge, och bar IN mig! Fy sjutton vad taskigt, jag var ju inte klar än!

 

Nä, jag tänkte då inte stanna inne, så jag gick ut igen genom samma fönster igen. Kom på att jag skulle tipsa brorsan om utomhus så jag gick till nätfönstret på framsidan igen. Där inne for tvåbeningarna runt som galningar och räknade mina kompisar, vad nu det skulle vara bra för. Men attans, så fick de syn på mig igen! Jahaja, och där kom hon utspringades igen. Men hon skulle inte tro att jag skulle låta mig luras så lätt igen inte, nehejdå. Jag gömde mig bakom Buske, men hon hittade mig där, så jag sprang runt till utsidan igen, men hon var mig fortfarande på spåren! Skit också... jaha, nej då springer jag väl in igen och väntar tills hon gått, tänkte jag. Men tydligen så var det ett sånt där fönster som man bara kunde gå ut igenom, och inte in, för det gick inte att ta sig in nånstans! Jag må ha blivit förbluffad, men jag tänkte i alla fall inte förlora min heder och låta mig fångas in frivilligt, nejdu tvåbening! Men det verkade inte finnas nån återvändo, för nu hade det kommit ut en till tvåbening som hindrade min väg. Jag testade ett sista fönster, stora nätfönstret, men icke... och DÄR fick de tag i mig... Skit också... Dessutom satt brorsan och Nizza i fönstret hela tiden och såg allting - pinsamt!

 

 

Ja, ni förstår väl hur dagen slutade... Tvåbeningarna hade ju stängt alla fönster så det gick inte att gå ut igen. Dessutom har de satt kedja mellan fönster och vägg på flera fönster, så nu går det inte att ta sig ut alls, så mina nya fönsteröppnarkunskaper är till ingen nytta :( De lyssnar inte ens på mitt allra mest fötvivlade klagorop. De måste ha öronskabb hela bunten, för vem kan motstå det egentligen?! Bah!

 

Dessutom missade jag chansen att följa med ut när Mezzos och Frejas blivande tvåbeningar klev ut genom självaste ytterdörren! Fast det var nog mest jag som var klantig och inte var uppmärksam. Bättre lycka nästa gång Puff.

 

 

Men men. NÅN gång ska jag i alla fall undersöka klart det där utomhus! De som sköter om oss katter säger att jag och brorsan måste hitta en lämplig tvåbent familj först innan vi får gå ut, så jag hoppas att det kommer en snart! Jag får väl vara inne undertiden...

 

 

Men, förresten, varför skulle jag vara snäll och lyda den ordern? Jag brukar ändå göra tvärt emot vad de säger - det är en del av min charm ;)

 

Gonatt nu alla läsare - här ska sovas!

 

//Puff

KOMMENTARER:

 • Malin B säger:
  2010-05-06 | 19:08:50

  Hej! Jag vet inte vem, om någon, som ansvarar för denna blogg nu.. Jag skulle iaf vilja be den personen att radera alla inlägg (alt. ändra) där jag skrivit ut mitt fullständiga namn. Detta för att jag inte vill att man ska få upp så många resultat när man söker på mitt namn på ex. google. Tack på förhand! /Malin B (eigrund)

 • citypro säger:
  2010-12-28 | 12:48:09
  Bloggadress: http://citypro.se

  Söt misse! Trevlig blogg. Jag har lagt in ett bokmärke!

Kommentera inlägget här: