Örebro Katthem

Mira och Solvända, och så bråkstaken Amri.

Kategori: Adopterad

Jag tänkte att jag skulle ge er en liten lägesrapport om missarna på katthemmet.
 
 
Idag åkte jag till katthemmet för att lämna ut 2 missar som skulle få egna hem, nämligen Mira Kissen och Smulan (även kallad Cosa Nostra, som Italienska maffian).
Mira var det fullt ös på som vanligt. Har hon inte nåt att busa med så struttar hon planlöst omkring och hittar nåt att busa med - hon verkar ha lite problem med att sitta still helt enkelt. Hon blir innekatt tillsammans med en rolig kattkompis och ett par adoptivföräldrar på två ben.
Jag har tyvärr ingen bild på Mira... 

Smulan å andra sidan är det inte lika bra med. Hon är förkyld... hängigoch dan, med fram tills igår dålig matlust. Men hon får Vetrimoxin och lite extra smaskig Sheba burkmat och är redan på bättringsvägen.
Killen som skulle hämta henne idag var väldigt mån om att kissen ska klara av att vara ensam hemma under de 8 timmar an jobbar varje dag. Dessvärre är inte Smulan rätta katten då kom vi fram till, så han hittade en ny liten(!) älskling - Solvända (på katthemet även känd som Lill-Hitler eller Adolfina pga sin mustasch).
 Vår lilla sötnos fick följa med honom hem, och vi hoppas att hon kommer trivas bra!

För övrigt så var det faktskt lugnt på katthemmet idag. Amri, vår kära vita bråkstake, höll sig lugnare än vanligt, och nöjde sig med att bara reta Tibbe en enda gång. Han brukar med kolsvart blick vara riktigt dum emot vilken katt som än kommer ivägen, eller mot de som är tacksamma att reta - stackars Smulan är numera fullkomligt livrädd för Amri!
Men idag var han mest bara intresserad av snöret som Miriam viftade runt med, det är nästan så att man blir stolt faktiskt!
Här har vi bråkstaken ;)
 
På söndag ska även Zacky flytta!
Han gick ut på jour hos ett par som adopterade Shadowfax ifrån oss för ca 1,5 år sedan, men Shadow var inte särskilt glad i den lite för krävande ynglingen Zacky, vilket i sin tur gjorde att Zacky inte trivdes. Så den underbara lilla varelsen fick komma tillbaka till katthemmet (inte mig emot ;) ), men är nu tingad igen, av en barnfamilj som bor på landet.
Den här gången får han så småningom även komma utomhus! Förhoppningsvis blir det toppen för honom, det sk bli så kul att höra hur det går!
 
 
 
 
Ni som läser vår blogg, kan inte ni skriva en liten kommentar om vad ni helst läser om? Vad vill ni att vi ska skriva mer om?
Katterna som adopteras kanske?
Hur det "ser ut" på Öppet Hus?
Om ett vanligt arbetspass?
De bus som våra katter tar sig för?
 
Berätta, så är det lättare för oss att skriva :)
 
//Jossan på Örebro Katthem

KOMMENTARER:

 • Katterna på Katthemmet Kompis säger:
  2008-11-08 | 13:47:33
  Bloggadress: http://katthemmetkompis.blogg.se/

  Hej kompisar! Vi skulle gärna vilja se bilder från ert katthem. Vi skulle också vilja veta hur ni arbetar. Hur ni ställer er till skygga katter. Och så vill vi läsa om alla tokigheter som händer på katthemmet... ;) /Tass, era vänner på Kompis

 • Else-Marie säger:
  2008-11-08 | 17:09:54

  Ja, berätta gärna hur ett arbetspass på katthemmet är. Hur många ni är, hur länge ni är där osv. För det finns väl inte folk hos katterna hela tiden ?

Kommentera inlägget här: