Örebro Katthem

Ett arbetspass på Örebro Katthem

Kategori: Allmänt

Ett arbetspass på Örebro Katthem kan se väldigt olika ut. Schemat är indelat i 2 arbetspass / dag där varje pass är ca 4 timmar. Hur länge man stannar är dock olika från person till person, hur mycket man känner att man hinner. Vissa stannar i 2 timmar medan andra stannar i 6 timmar.

De som är schemalagda har vissa arbetsuppgifter att sköta. Det första man gör när man kommer ner är att läsa i dagboken för att se vad den som var på arbetspasset innan har skrivit. Det kan vara allt möjligt, från att någon katt ska hämtas eller att någon katt behöver extra tillsyn p.g.a sjukdom.

Efter det tar man hand om den obligatoriska städningen som är att rensa alla kattlådor, fylla på torrfoder och att diska vattenskålar och fylla på nytt vatten. Det kan även vara så att någon kattlåda behöver städas extra noga eller att någon stökat ner i sin bur, det beror helt på katterna! Den som har det första arbetspasset på dagen ska också dammsuga eller moppa golvet vid behov.

Den sista och allra viktigaste uppgiften är att gosa med alla kissar! Så fort någon visar sig på katthemmet är det full fart och många som vill leka och gosa. De som inte är schemalagda är nere och gosar med kissarna så mycket de hinner!


Miss Mimmi - Mycket gos vill vi ha!

Sedan har vi på katthemmet också rensning och storstädning då och då. Då slängs trasiga saker ut och det städas ordentligt, sådant man inte hinner på ett vanligt pass!

Annat som tillkommer är katter som ska fångas in och katter som ska köras till jourhem, veterinär och katthemmet. Det ska även hämtas kattmat och kattsand m.m.

Varje onsdag och söndag är det även öppet hus på katthemmet och då får katterna extra besök!
Onsdagar 17-19
Söndagar 13-16


Sammanfattningsvis kan man säga att inget arbetspass är det andra likt!

/Malin Beigrund med information från Marita Beigrund, ordförande Örebro Katthem

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: