Örebro Katthem

Massor med mysiga missar

Kategori: Allmänt

Hej igen!
Det dröjer tyvärr ibland(?!) aldeles för länge mellan uppdateringarna på den här bloggen, men nu är det dags att sätta fart!

Idag tänkte jag mest visa några av våra underbara katter, för er som inte redan hälsat på dem och vet hur utomordentligt ursöta de är. Bara en massa babbel gör ju ingen glad, så här kommer snyggingarna på bild!Smulan, eller Cosa Nostra som hon har som "arbetsnamn" på katthemmet, är en riktig mysgris. Tycker du att hon ser mjuk och go ut på bilden, då skulle du falla pladask när du träffar henne!


Här han vi gostrollet Kid i egen hög person. Han är blyg, och vet inte riktigt om han kan lita på oss eller inte, men när man väl kliar honom under hakan kommer snart hela magen upp i vädret och ska knådas! Han har också en underlig vana att lipa :S


På denna hylla hittar vi radarparet Knatten och Clintan. De har lite annorlunda stil tillsammans, de två. Det ser sällan helt normalt ut på den hyllan.


Här har vi vår vackra Moa. Hon är lite "min", än sålänge är det bara mig hon har förtroende för, men det kommer nog. Hon är skygg, trots 4 år i jourhem/på katthemmet! Men de senaste månaderna har hon börjat inse att det faktiskt är riktigt skönt med kel, och när jag får igång henne så stryker hon sig, trampar omkring, vältrar sig och visar magen, och hon spinner HÖGT!


Här ser vi en cool kisse. Amri som han heter, är en ständig men-vad-gör-han-nu-då?!-katt. Han hittar på hyss, som att bråka eller leka för hårdhänt med de andra katterna. Men ack så go ändå.. Bordet är bästa platsen, för där är man ju i centrum!


Visst är de oemotståndliga?
Vi behöver hjälp att sprida vetskapen om att vi finns - länka till vår blogg! Då kanske fler av dessa utsöta katter kan få komma till egna hem snart!

//Jossan på Örebro Katthem

Vretstorpsmissen Bugsi!

Kategori: Allmänt

En man i Vretstorp dog, och lämande efter sig minst 36 katter!
Alla åldrar, alla färger.
Många av dem är infångade, men många går fortfarande ute utan omvårdnad.
Kattungarna prioriterades såklart nu när kylan kommer, men två små envisa minikatter har vägrat låta sig fångas! Den ena är helvit, den andra helröd.

Men igår fick jag ett sms om att den lilla vita äntligen har fångats in! På kvällen var jag och hämtade honom hos Marita, och han låg tryck lääängst in i transportburen, och såg så ynklig ut!
Han är i dåligt skick, den stackarn, blir behandlad med Vetromoxin och ögonsalvan Chloromycetin, och ska snart avlusas, avskabbas och avmaskas. Stackars liten.
Det var på tiden att han lät sig fångas in, vem vet hur länge han klarat sig utan vård?!

Lillpojken i dåligt skick.

Nu ligger lillen och sover i mitt knä, mysigt invirad i min stora tröja.
Han är trött och sover mycket, och ser för hemsk ut i ansiktet, men när ögoninfektionen är borta komm han vara så underbart söt! Kritvit, odd-eyed och pytteliten!

//Josse J, Örebro Katthem